NEDEN MASKE (SKYMASK) KULLANMALIYIM?

Uluslar arası belirlenen standartlar, bakteri ve virüsler ile 0.3 mikron ve daha büyük partikülleri filtreleme kapasitesi N95 maske için en az %95’ini, FFP2 maske için ise %94'ünü filtreleme özelliği olmasını gerektir. SKYMASK ise bu ürünlere muadil üretilen maske için yapılan testler sonucunda filtreleme özelliği %98 ve üzeri olarak çıkmaktadır.

Amerikan standardı olan FDA'in onayladığı N95 maske ile Avrupa Birliği tarafından standardize edilen FFP2 maskeler aynı kategoride olup SKYMASK bu standarttaki ürünlerle aynı kategoride yer almakta ve daha iyi sonuçlar vermektedir. Doğru kullanıldığında hastalık bulaş riskini yüksek oranda azaltmaktadır. SKYMASK söz konusu standartlara bakıldığında yüksek filtrasyon verimliliğine göre %70 daha iyi, nefes alma direncinde %37, nefes verme direncinde ise %66 daha iyi sonuçlar vermektedir. Bu kategorideki maskeler özellikle yüksek risk grubunda yer alan sağlık çalışanları tarafından tercih edilmektedir.

SKYMASK maskeler insan yüzüne en yakında formda üretilmekte, kullanılan hammedeler ve gramajları dahilinde geçirgenliği %98 oranında önler. Bu yapı özellikle bakteri ve virüs kaynaklı hastalıkların yayılım seviyesini yüksek oranda önlemektedir. Bulaşıcı hastalık riski yüksek ortamlarda, hastanelerde, laboratuvarlarında, endüstriyel alanlarda, toz ve nem maruziyet seviyesi yüksek ortamlarda ve inşaat sektöründe kullanılmaktadır.

EN 149:2001+A1:2009 NEDİR?

Partikül maske standardının kod numarasıdır.

BFE VE PFE ARASINDAKİ FARK NEDİR?

PFE Partikül Filtrasyon Verimliliği testi, filtre ortamının ve diğer filtrasyon cihazlarının mikron altı seviyelerde cansız partikül tutma veya filtrasyon etkinliğini değerlendirir. Bu test yüz maskelerinde ve dakikada 1 fit küp (CFM) akışının geçmesine izin veren tüm filtre malzemelerinde yapılır. BFE ise, Bakteriyel Filtrasyon Verimliliği testi, koruma sağlamak üzere tasarlanmış filtrasyon malzemeleri, kumaşlar, örtüler ve cihazları üzerinde yapılır. Bir malzemenin bakterilerin nüfuz etmesine karşı direncinin bir ölçümüdür. PFE testi 0,3 mikron partikülle yapılırken BFE testi 3 mikron partikülle yapılır.

FFP NE DEMEK?

Solunum için süzücü parça + tek kullanımlık + bakım gerektirmeyen maske anlamı taşır.

MELTBLOWN NE İŞE YARAR?

Kişisel koruyucu maske kumaşı, koruyucu maske yapımında kullanılan, kişinin ağız ve burun kısmını örten, bir veya birden fazla tehlikeye karşı (kimyasallar, bakteriler, virüsler, toz, partiküler vb.) koruma sağlayacak şekilde tasarlanmış kumaşlardır. %100 Polyester spunbond nonwoven kumaştan üretilen koruyucu maske kumaşları aynı zamanda özel işlemler sayesinde antibakteriyel ve su itici özelliklere de sahiptir.

HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

Çoğunlukla sağlık sektöründe kullanılan koruyucu maske kumaşları gıda, tekstil vb. gibi birçok faklı sektörde de koruma aracı olarak tercih edilmektedir.

OEL NEDİR?

Temel Sağlık ve Güvenlik Gereklerini ifade eder.

KKD NEDİR?

Kişisel Koruyucu Donanım malzemesini işaret eder.

MASKE SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Çalışma Ortamındaki Riskler: Toz - sıvı - gaz - kötü koku ve kaynak dumanı

Riskin içeriği / tanımı: Örneğin tozlu ve nemli ortamı mı? Evsel atıkların bulunduğu kapalı ortam mı? Daha fazla bilgi ve öneri için firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

Ürün Belirleme : Riski tespit ettiğinizde en doğru ve ekonomik ürünü belirleyin. Ürün belirleyici kişi mutlaka konu ile ilgili uzman kişi olmalıdır. Aksi durumda üreticeden destek alabilirsiniz.

Kontrol : Uzman kişi tarafından belirlenmiş maskenin doğruluğunu bir kaç kez kullanımda tespit edilmeli, ayrıca maskenin kullanımı, saklama koşulu, kullanım süresi gibi bilgileri kullanıcıya eğitim verilmeli.

MASKE KULLANIM ÖMRÜ NASIL BELİRLENİR?

Maske ilk yüze takıldığında nefes alma direnci çok düşük ve rahat olmalıdır. Maskenin kullanıldığı ortamın risk yoğunluğu, nem durumu, çalıştığı ortamın kapalı ya da açık ortamda kullanılıyor oluşu, çalışma süresi gibi, nedenlerden dolayı nefes alıp verme direnci arttığı hissedildiği an yenisi ile değiştirilmelidir.

MASKENİN RAF ÖMRÜ NE KADARDIR?

Avrupa Birliği Yönetmeliğine göre Kişisel Koruyucu Donanımlar direktifine göre üretilmiş EN 149 2001+A1:2009 standardında maske üretici üretim tarihinin ve son kullanım tarihini belirtmek zorundadır. Üreticinin belirlediği ortam koşullarına göre 55 aydır.